tel Comenzi telefonice (L-V: 9-16) 031.428.26.35
email comenzi@e-librarii.ro
Categorii

Ritz si Escoffier - Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux

Ritz si Escoffier - Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux
Editura: Corint
Autor(i) Luke Barr
Categoria(i): Istorie si politica
ISBN: 978-606-088-393-7
Cod produs: Corint-2623
Disponibilitate: In stoc
An Aparitie: 2023
Format: 130x200
Nr Pagini: 304
Discount: 20%
Economisiti: 14,90 Lei
74,50 Lei
59,60 Lei

Promotia curenta
Minimum 15 buc, extra discount 5 % la pretul 56,62 Lei / buc
Minimum 20 buc, extra discount 10 % la pretul 53,64 Lei / buc
* Conditia si discountul se aplica individual, pe fiecare produs
+ -
Estimat livrare: Incepand de Maine, Joi, 14 Noiembrie
Modalitati de livrare

Pentru comenzi mai mari de 200 lei, livrarea se face gratuit la nivel national prin Curier in orice localitate din tara.

Pentru comenzile de pana la 200 lei costul transportului este de:

  • 9.99 lei/colet prin curier la easybox Sameday
  • 10.99 lei/colet prin curier in Bucuresti
  • 12.99 lei/colet prin curier la nivel national

mai multe informatii despre livrare

 

0 opinii

Ritz si Escoffier - Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux

Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; Cea mai buna carte de non-fictiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta, Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier César Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si ascensiunea clasei de mijloc.  Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Époque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux. Colaborand la Savoy – hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt –, Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar Ritz infiinta primul hotel de lux din lume.   „Ritz & Escoffier se citeste ca un roman. Autorul a reusit sa evoce cu mult succes atmosfera sfarsitului de secol la Londra si personalitatile celor doi oameni care au jucat un rol esential in acele vremuri ce debordau de optimism.” Wall Street Journal „A fost Ritz primul «influencer», asa cum se spune in prezent? «Negustor» de visuri la sfarsit de Epoca Victoriana, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci si vestitorul hotelurilor ca «mod de viata» si a mancarii ca manifestare a culturii populare.” Toronto Star „Un stil alert si o documentare impecabila. [...] O carte savuroasa despre un episod definitoriu pentru istoria culinara.” Publishers Weekly  „[O] relatare plina de viata, presarata cu multe anecdote, nu doar o dubla biografie ce curge usor, ci si o istorie incitanta despre un moment de cotitura din evolutia industriei hotelurilor si restaurantelor.” Booklist „Cand mancati Peach Melba sau cand beti Grand Marnier, ar trebui sa le multumiti lui Ritz si Escoffier, pentru ca ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat.” The Economist

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau           Bun

Introduceti codul din imagine:



Produse asemanatoare