„Fata mosului cea cuminte” este o poveste despre harnicie si bunatate, presarata cu lectii de viata si momente emotionante. Poate deveni o amintire de neuitat pentru copiii care o descopera singuri, in timp ce invata sa citeasca.
A fost odata ca niciodata un mosneag care avea o fata nemaipomenit de vrednica. Dupa ce tatal ei s-a casatorit a doua oara cu o baba care avea la randul ei o fiica, fata mosului era nevoita sa indeplineasca toate ordinele mamei sale vitrege. Biata de ea torcea, tesea, facea paine, matura si spala intruna. Cu toate acestea, baba se straduia din rasputeri sa-l convinga pe mosneag sa o goneasca de acasa. intr-o noapte, s-a trezit pe ascuns si a turnat apa peste vatra, ca sa stinga focul pe care il aprinsese fata mosului cu o seara inainte. A doua zi de dimineata, cand s-a trezit si nu a mai gasit foc in vatra, fata a plecat incotro a vazut cu ochii de frica mamei vitrege. I-au iesit in cale tot felul de personaje fantastice si s-a apropiat de fiecare dintre ele cu blandete si bunatate, facand tot ce i-a stat in putinta pentru a le ajuta. Dupa sosirea la casa Sfintei Vineri, si mai multe intamplari surprinzatoare se tes in firul povestii…
„Fata mosului cea cuminte” face parte din colectia Biblioteca din ghiozdan, care reuneste cele mai indragite povesti din programa scolara sau de pe lista de lecturi suplimentare pentru invatamantul primar. Cartile sunt scrise cu caractere mari si presarate cu ilustratii minunate. La finalul fiecarei povesti, pe copii ii asteapta cateva exercitii simple si captivante. Multumita paginilor liniate, pot completa foarte usor rezolvarile.